Україна і світ

Заливний пиріг з кабачків в духовці: простий рецепт та поради


Якщо ви шукаєте легкий та швидкий спосіб приготувати смачну страву з кабачків, заливний пиріг з кабачків в духовці – чудова ідея. Його можна приготувати з мінімумом інгредієнтів, але результат завжди радує ніжним смаком і апетитним виглядом.

Нижче читайте рецепт заливного пирога з кабачків в духовці, який підійде як новачкам, так і досвідченим кулінарам.

Заливний пиріг з кабачків в духовці: рецепт

Кабачки багаті на вітаміни, а страва підходить навіть тим, хто дотримується дієти.

Інгредієнти:

  • 2-3 середніх кабачки (близько 500 г)
  • 2 яйця
  • 150 мл кефіру або натурального йогурту
  • 150 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 100 г твердого сиру
  • 2 зубки часнику
  • сіль, перець – до смаку
  • олія – для змащування форми

Рецепт заливного пирога з кабачків в духовці:

  1. Кабачки помийте, наріжте тонкими кружальцями або натріть на грубій тертці. Якщо овочі молоді, шкірку можна залишити. Для зменшення вологи посоліть їх і залиште на 10 хвилин, потім злийте зайву рідину.
  2. Для заливки у мисці збийте яйця з кефіром, сіллю та перцем. Поступово введіть в отриману масу просіяне з розпушувачем борошно.
  3. Натріть сир на грубій тертці, а часник пропустіть через прес. Половину сиру додайте до тіста.
  4. Форму для запікання змастіть олією. Викладіть шар кабачків, потім залийте їх частиною тіста. Повторюйте шари, доки не закінчаться інгредієнти. Зверху посипте рештою сиру.
  5. Випікайте пиріг з кабачків у духовці за 180 градусів близько 40 хвилин, поки верх випічки не стане золотавим.

Після випікання дайте пирогу охолонути 10-15 хвилин. Смачного!

Заливний пиріг з кабачків в духовці: поради для ідеального результату

  • Використовуйте молоді кабачки – вони ніжніші на смак.
  • Сир із яскравим смаком, наприклад, пармезан або чедер, додасть пікантності.
  • Щоб зробити страву більш ситною, додайте до кабачків шматочки курячого філе або гриби.
  • Замість кефіру можна використовувати сметану, розведену водою.

Готуйте із задоволенням і тіште себе та рідних корисними та смачними стравами!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-24 14:04:00