Україна і світ

57-річна жінка вже рік живе нормальним життям: у Феофанії їй видалили множинні ракові пухлини

У київській клінічній лікарні Феофанія сьогодні свято. Минув рік після операції, проведеній дуже важкій пацієнтці, яку в жодному з інших медзакладів не бралися оперувати.

Жінка мала множинні вогнища раку, вражені були майже всі органи і ребра.

Рак вразив майже всі внутрішні органи

Навряд чи хтось вірив, що вона виживе. А вона не просто вижила, вона вже рік живе повноцінним життям. І дивлячись на цю усміхнену жінку, навряд чи хто здогадається, скільки випробувань випало на її долю.

Але неймовірна жага до життя безнадійної пацієнтки і професіоналізм найвищого ґатунку лікарів Феофанії сотворили справжнє диво.

Жінка 57 років рік тому звернулась до Феофанії з діагностованим раком кишківника, який залучав кілька суміжних органів.

Під час дообстеження було виявлене злоякісне утворення ободової кишки, а саме селезінкового вигину, враженими виявилися також ребра, діафрагма, ліва легеня, мʼязи та інші мʼякі тканини.

Консиліум намітив план порятунку, там навіть не розглядали варіант відмови від лікування безнадійної хворої. Вирішили боротися за її життя до останнього.

Складна операція тривала 17 годин

Першим етапом боротьби з хворобою була хіміотерапія. Після позитивної динаміки чотирьох курсів вже заговорили про операцію.

Перед лікарями стояло надзвичайно складне завдання — видалення частини ободової кишки, селезінки, резекція шлунка, діафрагми, бокової стінки грудної клітки, видалення нижньої частини лівої легені.

Весь об’єм хірургічного лікування було заплановано виконати за одну операцію. До її проведення були залучені онкохірурги та торакальні хірурги Феофанії.

Операція тривала 17 годин, в результаті злагоджених дій хірургів пухлина була видалена єдиним блоком з усіма залученими органами.

Два дні пацієнтка знаходилась у реанімації. А вже на 14 день була виписана додому.

Наразі, жінка почувається добре, пройшла плановий огляд і необхідні обстеження та повернулась до повноцінного життя.

Джерело і фото: Клінічна лікарня Феофанія

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-10 13:47:46