Україна і світ

21 лютого 2024 року і що відомо

Українські війська здійснили удар по вишикуванню росіян на полігоні в Херсонській області, двічі вдаривши по окупантах, які зібрались для перевірки з боку російського військового командування.

Про це ввечері 21 лютого повідомили Сили оборони Півдня України.

Удар по полігону в Подо-Калинівці

– Кажуть, керівництво угруповання російських окупаційних військ “Днепр” приїхало на полігон подивитися, як “зачищатимуть” Кринки… бо Шойгу розповідав, а не показував… Долучилися до феєричного шоу. Ми ж попереджали: горіти вам в пекельному вогні. Сказано – зроблено, – йдеться у повідомлені.

У Силах оборони оприлюднили відповідне відео ударів.

Зараз дивляться

На відео можна побачити, як після вибуху всі окупанти, що стояли на полігоні, падають на землю.

За попередньою інформацією, удар був здійснений з реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) HIMARS по полігону у Подо-Калинівці, що в Херсонській області.

Окупантів перевіряли перед штурмом Кринків

У проекті Deepstate, який відстежує перебіг бойових дій в Україні та РФ, підтверджують удар.

– Просто вогняна робота наших артилеристів по скупченню ворога біля Подо-Калинівки… Виглядає як утилізація тарганів, яких ніяк не можна вивести, – йдеться в повідомленні.

Своєю чергою Telegram-канал Николаевский Ванек пише, що керівництво угруповання військ “Днепр” приїхало з перевіркою підготовки підрозділів 328-го ДШП, 810-ї ОБрМП і 81-го САП РФ, яких готували до штурмових дій Кринків, де українські війська мають плацдарм.

Другий удар за тиждень

Примітно, що удар підтверджують і самі окупанти, які у соцмережах жаліються на те, що такий удар був здійснений вдруге за тиждень.

Попередній удар двома ракетами з РСЗВ HIMARS був здійснений напередодні, коли окупанти вишикувались на полігоні поблизу села Трудівське у Волноваському районі Донецької області. Тоді, внаслідок влучних атак українських військ, було ліквідовано щонайменше 60 російських окупантів.

Фото: зняток відео / Сили оборони півдня України

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-22 00:45:37