Суспільне мовлення

“20 років тому привезли з Карпат”. У Львові встановили головну ялинку міста

Сьогодні, 1 грудня, у центрі Львова, перед Оперним театром, встановили головну ялинку. Її місту подарував мешканець Білогорщі пан Йосип. Дерево зрізали вранці. Прикрасять ялинку минулорічними гірляндами.

Бачили, як встановлювали святкове дерево кореспонденти Суспільного.

Ялинка заввишки 14 метрів росла на подвір’ї подружжя Галини та Йосипа Панас. Дерево 20 років тому чоловік привіз із Карпат.

“Воно тут так прижилося, що треба тільки поливати. Коли поливалися квіти, поливалася і ялинка. Виросла нам на радість і на прикрасу. У такий непростий час для нас усіх ми вирішили тою красунею поділитися з львівською громадою”, — каже Йосип Панас.

Головну ялинку Львова везуть в центр міста. Скриншот з відео Максима Гнипа для Львівської міської ради

Ялинка виросла і вже не вміщалася на подвір’ї, каже дружина пана Йосипа Галина.

“Вона вже для такого маленького подвір’я завелика і сусідам трохи заважає. Коли вітри — теж було небезпечно. Ми сподіваємось, що наша ялинка стане прикрасою цьогорічного Різдва”, — каже Галина Панас.

Дерево місту подарували. Не витратили грошей з міського бюджету і на транспортування ялинки, каже заступник директора комунального підприємства “Зелений Львів” Андрій Шульський.

У Львові встановили головну ялинку міста

Комунальники встановлюють головну ялинку міста у Львові. Фото: Олена Данило/Суспільне Львів

“Кран підприємці надали безкоштовно. І наша робота – ми в місті працюємо, так само безкоштовно. У нас зараз задіяно орієнтовно 11 працівників. Тобто місто не витратило жодної копійки. Нам кожного року дають кран безкоштовно, тягач. І ми виконуємо роботу”, — говорить заступник директора комунального підприємства “Зелений Львів” Андрій Шульський.

Ялинку вже встановили на площі перед Оперним театром. Для неї використають освітлення, яке закупили у 2018 році, повідомляли раніше у мерії. Також встановлять минулорічний протитанковий їжак.

У Львові встановили головну ялинку міста

У Львові встановили головну ялинку міста. Фото: Олена Данило/Суспільне Львів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Засвітять ялинку напередодні свята Миколая, 5 грудня.


Джерело: Суспільне мовлення України