Україна і світ

19-й пакет військової допомоги від Данії: що відомо

У Міноборони Данії о голосили про надання Україні 19-го пакету військової допомоги, яким передбачено інвестиції у виробництво зброї.

Військова допомога від Данії: що відомо про новий пакет

У 19-му пакеті передбачено укладення низки угод із союзниками щодо закупівель і передання зброї Україні, зокрема додаткового обладнання для підтримки F-16, які надасть саме Данія.

Глава Міноборони Трольс Лунд Поульсен заявив, що за допомогою останнього пакета Данія забезпечує максимально можливу підтримку потреб України на полі бою тут і зараз.

Зараз дивляться

– Але у нас також є зобов’язання Данії щодо гарантування безпеки підтримати Україну в найближчі 10 років. Саме тому ми створили данську модель підтримки через українську оборонну промисловість, що допоможе нарощувати українське виробництво військової техніки в короткостроковій і довгостроковій перспективі, – наголосив він.

За його словами, інвестиції в українську оборонну промисловість – це ефективний спосіб підтримати український бойовий потенціал.

Йдеться про розширення підтримки українського ОПК ще на 1,2 млрд данських крон (близько $170 млн).

– Саме Данія стала першою країною, яка повірила в українську оборонку і зробила перший донат у рамках проєкту ZBROYARI: Manufacturing Freedom, – наголосив міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Він наголосив, що дев’ятнадцятий пакет допомоги від Данії дає можливість використати $170 млн таким чином, щоб можна було швидко закрити потреби українського війська – перша закупівля буде вже влітку.

Минулого тижня, під час останнього засідання Рамштайну, міністри оборони України та Данії узгодили механізм реалізації цієї допомоги.

Вони підписали меморандум, що регулює закупівлю озброєння й техніки в українських виробників.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-19 10:47:27

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин