Україна і світ

Знищення вагнерівців у Малі: в ISW розповіли про можливий вплив на фронт в Україні

Великі втрати ПВК Вагнера у Малі, найімовірніше, вимагатимуть від Кремля передислокації туди частини бійців Африканського корпусу Міноборони РФ, елементи якого нещодавно були розгорнуті на півночі Харківської області.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Як знищення вагнерівців у Малі може вплинути на ситуацію на фронті

Аналітики кажуть, що кілька відомих критично налаштованих російських військових блогерів стверджують, що Міноборони РФ зловтішається через втрати ПВК Вагнера у Малі і припускають, що військове керівництво використає цей інцидент як привід для припинення розгортання вагнерівців в Сахелі та повної їх заміни підрозділами Африканського корпусу.

Зараз дивляться

– Деякі російські блогери цитували невстановлене джерело в Адміністрації президента Росії, яке стверджувало, що особовий склад Африканського корпусу замінить підрозділи Групи Вагнера в усіх країнах Сахеліанської трійки (Малі, Буркіна-Фасо і Нігер), – наголошують в ISW.

Водночас там припускають, що у Африканського корпусу може не бути ресурсів для належної заміни операцій Вагнера, особливо в Малі, оскільки його елементи нещодавно були розгорнуті в Україні для підтримки наступальних зусиль на півночі Харківської області.

– Масштабне витіснення Вагнера після таких втрат, як ті, що були понесені під час нещодавньої засідки, ймовірно, вимагатиме передислокації частини бійців Африканського корпусу до Малі подалі від лінії фронту в Україні, а російське військове командування, ймовірно, не розглядає повне витіснення Вагнера в Малі або деінде в Сахелі як пріоритетне завдання на даний момент, – підсумували аналітики.

Нещодавно в Республіці Малі (Африка) повстанці-туареги вбили та поранили десятки солдатів і найманців російської приватної військової компанії Вагнера.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-30 09:02:05