Україна і світ

Жінку місяць лікували від неіснуючих хвороб: у Львові пацієнтці поставили вірний діагноз і врятували


У Львівській обласній інфекційній лікарні врятували 25-річну хмельничанку Олесю, яка понад місяць страждала від нестерпного головного болю, порушень зору, високої температури.

Діагнозів ставили безліч, і всі неправильні

Місцеві лікарі довго лікували її від різноманітних, іноді міфічних хвороб – спочатку діагностували кісту, потім запідозрили доброякісну пухлину головного мозку, і навіть не існуючу в класифікації захворювань вегето-судинну дистонію.

Жодне лікарське призначення не давало полегшення пацієнтці.

Зараз дивляться

– Останні три дні перед поїздкою до Львова я вже не могла спати, їсти, ходити, двоїлося в очах, все розпливалося, – каже Олеся.

Власне, успішним лікуванням і, зрештою, порятунком, молода жінка мусить завдячувати завідувачці 4-го діагностичного відділення львівської обласної інфекційної лікарні Тамілі Алексанян.  Саме вона, проаналізувавши всі обстеження і аналізи, які були у пацієнтки, запідозрила у неї рідкісне захворювання.

Гіпофізит – рідкісне захворювання

Щоб підтвердити свої підозри, лікарка призначила МРТ з контрастом.

І виявилося, що в Олесі – гіпофізит (запалення однієї долі гіпофізу). Це надзвичайно рідкісний випадок, хворих з таким діагнозом за останні 35 років в інфекційній лікарні не було.

Молода жінка зазначила, що фактично наступного дня після призначення відповідних ліків у неї перестала боліти голова. Зір теж щодня покращується, хоч ще не прийшов до норми.

Пацієнтку вже виписали з лікарні, але ще деякий час вона побуде під наглядом львівських лікарів і продовжить таблетоване лікування для повного одужання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Zaxid.net

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-16 11:27:59