Україна і світ

Зеленський вперше підтвердив проведення операції в Курській області: підсумки Ставки

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський провів Ставку верховного головнокомандувача, під час якої обговорили оборонні дії на фронті та бої в Курській області Росії.

ЗСУ в Курській області

За словами Володимира Зеленського, найважливіше – була доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського про наші оборонні дії на фронті та операції в Курській області.

– Вдячні всім солдатам і командирам за стійкість та рішучі дії. Серед іншого, доручили міністру внутрішніх справ, іншим урядовцям, СБУ підготувати гуманітарний план для території проведення операції, – зазначив президент.

Під час Ставки Олександр Сирський заявив, що ЗСУ контролюють близько 1 тис. кв. км у Курській області на території Росії.

Зараз дивляться

Глава держави заслухав доповідь економічного блоку першої віцепремʼєр-міністра – міністра економіки України Юлії Свириденко.

За словами президента, Україна збільшує частку власного виробництва в державних закупівлях. Уряд готує для наших підприємств тривалі та прогнозовані контракти на 5–10 років, стверджує Володимир Зеленський.

Президент дав ще кілька доручень Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими, ГУР, СБУ та МВС, щоб підготувати чітку й прозору стратегію повернення наших людей з російського полону.

Водночас Міністерству оборони та дипломатам потрібно представити перелік необхідних дій з боку України, щоб отримати від партнерів дозвіл на використання далекобійної зброї для захисту нашої території.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-12 19:06:06