Україна і світ

Зеленський відреагував на удар Ірану

Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна засуджує атаку Ірану проти Ізраїлю з використанням дронів Shahed і ракет.

Про це глава держави написав у соціальній мережі X, зазначивши, що українці добре знають весь жах аналогічних атак з боку Росії, яка застосовує ті ж ударні безпілотники, ракетне озброєння і таку ж тактику масованих повітряних ударів.

Україна засуджує атаки Ірану на Ізраїль

За його словами, потрібно докласти всіх зусиль, щоб запобігти подальшій ескалації на Близькому Сході.

Зараз дивляться

— Дії Ірану загрожують усьому регіону та світу так само, як дії Росії становлять ризик розширення війни. І очевидне спільництво двох режимів у поширенні терору має отримати рішучу та об’єднану відповідь світу.

Звук безпілотників Shahed, інструмента терору, однаковий у небі над Близьким Сходом і Європою. Цей звук має стати тривожним дзвінком для вільного світу, демонструючи, що лише наша єдність і рішучість можуть урятувати життя та запобігти поширенню терору по всьому світу, – написав президент.

Зеленський наголосив, що світ не може чекати, поки тривають дискусії, адже слова не зупиняють дрони та не збивають ракети.

За словами глави держави, це здатна зробити лише відчутна допомога: Допомога, якої ми чекаємо. Треба зміцнювати безпеку та рішуче протидіяти всім, хто хоче зробити терор новою нормою.

Він також зауважив, що надзвичайно важливо, щоб Конгрес США ухвалив необхідні рішення для зміцнення союзників Вашингтона в цей критичний час.

Напад Ірану на Ізраїль 13 квітня

Увечері 13 квітня Іран почав напад на Ізраїль. За даними ЦАХАЛу, Іран випустив близько 300 безпілотників і ракет, причому деякі були запущені з Іраку та Ємену.

Пізніше ЦАХАЛ заявив, що 99% безпілотників або ракет збили до того, як вони увійшли в повітряний простір Ізраїлю.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-14 15:56:03