Україна і світ

Зеленський обговорив з Макроном військову допомогу від Франції та потребу в ударах по аеродромах РФ

Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський у розмові зі своїми французьким колегою Еммануелем Макроном обговорив удари ЗСУ по російських аеродромах та потребу України в засобах ППО, РЕБ та іншому військовому оснащенні.

Про це Зеленський повідомив у своїх соцмережах ввечері 5 вересня.

Зеленський та Макрон поговорили телефоном

Як зазначається у повідомленні Зеленського, розмова між двома лідерами була “тривала й змістовна”. Глава української держави привітав колегу з призначенням нового прем’єр-міністра Мішеля Барньє. Своєю чергою президент Франції висловив співчуття у зв’язку з російськими ударами по Львову, Полтаві та інших містах і громадах України.

Зараз дивляться

– Напередодні засідання контактної групи у форматі Рамштайн обговорили продовження оборонної співпраці, підготовку нового пакета військової допомоги від Франції, а також можливість спільного виробництва деяких видів озброєння. Вкотре наголосив: нам украй потрібен дозвіл партнерів бити по аеродромах, із яких злітають носії КАБів і ракет, тож ми розраховуємо на єдність союзників у цьому питанні, – написав Зеленський.

Український лідер поінформував Макрона про основні потреби України, серед іншого в засобах ППО, РЕБ, бронетехніці та артилерії.

Зеленський повідомив, що обидва лідери домовилися про наступні контакти, зокрема щодо реалізації як нашої двосторонньої безпекової угоди, так і спільного механізму Ukraine Security Compact.

– Україна цінує підтримку з боку Франції в захисті життів наших людей і сподівається на подальшу взаємодію, яка змусить відповісти країну-терориста за її злочини, – написав він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, у п’ятницю, 6 вересня, президент Зеленський має зустрітись із канцлером Німеччини Олафом Шольцом під час візиту до Контактної групи з оборони України, більш відомої, як Рамштайн.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-06 01:03:39