Україна і світ

Зелені помідори на зиму: смачний та легкий рецепт

Рецепт зелених помідорів на зиму – це просто знахідка! Зелені помідори мають особливий, пікантний смак, який чудово доповнює різноманітні страви, і саме тому цей рецепт вартий вашої уваги.

Рецепт зелених помідорів на зиму

Зелені помідори мають унікальний смак і текстуру, яких немає у стиглих плодах. Їхній пікантний смак чудово доповнює різноманітні зимові страви, додаючи їм родзинки.

Інгредієнти:

Зараз дивляться

  • зелені помідори – 2 кг
  • цибуля ріпчаста – 1 кг
  • морква – 500 г
  • цукор – 1 ст. л. з гіркою
  • сіль та цукор – до смаку
  • олія – 1 склянка (не більше 200 мл)
  • оцет – 1/2 склянки (близько 100 мл)

Зелені помідори на зиму покроково:

  1. Гарно миємо помідори. Вирізаємо плодоніжки та нарізаємо їх на шматочки. Дехто любить більші шматки, а хтось – дрібніші. Але пам’ятаймо, що від розміру нарізки залежить і час приготування.
  2. Почищену цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Моркву натираємо на грубій тертці.
  3. Змішуємо підготовлені овочі у великій каструлі. Додаємо сіль та цукор. Залишаємо суміш настоюватися за кімнатної температури на 1 годину, щоб овочі пустили сік.
  4. Каструлю з овочами помішаємо на вогонь і, часто помішуючи, доводимо до кипіння. Вогонь зменшуємо. Вливаємо олію і варимо 15 хвилин.
  5. Потім вливаємо оцет, доводимо до кипіння і готуємо ще 10 хвилин.
  6. Після закінчення варіння одразу розливаємо у стерилізовані банки та закатуємо.
  7. Банки з зеленими помідорами на зиму укутуємо теплою ковдрою і залишаємо остигати на 24 години. Це допоможе зберегти заготівлю на тривалий час.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-09 16:36:09