Україна і світ

Збільшення ваги під час вагітності та його наслідки 50 років потому — дослідження

Команда вчених Медичної школи Перельмана Пенсільванського університету у Філадельфії під час дослідження з’ясувала, що збільшення ваги під час вагітності може мати негативні наслідки понад 50 років по тому.

Повідомляється, що в аналіз було включено 46 042 учасниці Спільного перинатального проекту (1959-1965 рр.).

Вище рекомендацій

Дослідники виявили, що для учасниць із недостатньою вагою до вагітності (ІМТ <18,5 кг/м²) набирання зайвих кілограмів вище рекомендацій лікарів було пов’язане зі збільшенням смертності від серцево-судинних захворювань.

Зараз дивляться

Для учасниць із нормальною вагою до вагітності (ІМТ від 18,5 до 24,9 кг/м²) зміна ваги вище за рекомендації була пов’язана зі збільшенням смертності від усіх причин і серцево-судинної недостатності.

Смертність, пов’язана з діабетом

Серед учасниць із надмірною вагою до вагітності (ІМТ від 25,0 до 29,9 кг/м²) зміна ваги вище за рекомендації була пов’язана з підвищеною смертністю від усіх причин і смертністю, пов’язаною з діабетом.

У людей з нормальною вагою до вагітності зміна ваги нижче рекомендованого рівня була пов’язана зі зниженням смертності, пов’язаної з діабетом.

Здоровий набір ваги

Нові результати цього дослідження підтверджують важливість досягнення здорового набору ваги під час вагітності в рамках рекомендацій, зазначають автори. Інакше, за їхніми словами, довгострокові наслідки можуть бути найсумнішими.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-03 11:09:42