Україна і світ

Західні армії мають близько 100 батарей Patriot, але неспроможні надати Україні сім – Боррель

Високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що ЄС робить недостатньо для України та закликав надати Києву більше систем ППО Patriot.

Про це йдеться на сайті Європейського союзу.

Боррель повідомив, що кілька днів тому мав розмову з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, і той відчайдушно просив сім батарей Patriot для захисту України.

Зараз дивляться

– Неможливо уявити, щоб ми не змогли їх надати, враховуючи, що західні армії мають близько 100 батарей Patriot. І все ж таки ми не можемо надати ті сім, про які вони відчайдушно просять, – наголосив він.

ЄС має робити більше для України

На думку високого представника ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки, Захід повинен більше говорити не про відбудову України, а про те, як уникнути руйнування.

Боррель підкреслив, що найкращий спосіб витрачати менше на відбудову – це витрачати більше на запобігання руйнуванню.

– А українці не мають можливості уникнути руйнування, тому що, по правді кажучи, ми повинні робити більше і швидше, щоб дозволити їм мати необхідний потенціал, – резюмував він.

Раніше Боррель заявив, що Європі варто готуватися до потенційного конфлікту з РФ, оскільки війна за межами України вже “не є фантазією”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-10 12:31:22