Україна і світ

Завершення війни за рахунок України зробить з Трампа лузера та послабить США – Зеленський

Наміри республіканця Дональда Трампа, який є кандидатом на посаду президента Сполучених Штатів, щодо завершення російсько-української війни завдяки поступкам є небезпечними не тільки для України, але й для Сполучених Штатів.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю британській газеті The Guardian.

Поступки Україною зроблять з Трампа лузера

За словами Зеленського, президент РФ Володимир Путін не зупиниться в Україні і піде у далі у разі перемоги у війні. А домовленості між Трампом та Путіним не зупинять російського диктатора.

Зараз дивляться

– Я не зовсім розумію, невже він (Трамп, – Ред.) хоче бути президентом-лузером? Уявімо, що Трамп став президентом і вирішив закінчити війну за рахунок України. Наприклад… І якимось чином отримав підтвердження від Путіна, що це стоп, це все. Українці не будуть з цим миритися, але він може тоді сказати, що не дає нам жодної підтримки: зброї немає, фінансів немає. Може з кимось з партнерів домовиться. Авжеж, Україна без зброї, голіруч, не зможе з багатомільйонною армією воювати. Давайте уявимо. І уявіть собі на секунду, що після цього Путін піде далі. То ким для всього світу буде цей президент США? – заявив Зеленський.

Президент України наголосив, що у разі перемоги Росії президент Трамп виглядатиме слабким, що крім іміджу республіканця, позначиться і на слабкості інституційності США загалом.

– І тоді Путін піде далі, розуміючи, що США вже не такий (потужний, – Ред.) гравець. І тоді на арену вийдуть інші гравці, в більшості – авторитарні. І ось вам і припинення вогню і початок того, про що всі бояться говорити. Це буде вже реальна третя світова війна, – заявив президент України.

Заяви Трампа про війну в Україні

Нагадаємо, у березні 2023 року республіканець заявляв, що в разі перемоги на виборах його адміністрація нібито зможе зупинить повномасштабну агресію РФ “за 24 години”. Згодом він робив схожу заяву вже в січні поточного року.

Після цього Трамп повертався до теми російсько-української війни, але не уточнював, як саме бачить припинення війни.

Вже в квітні 2024 року в низці медіа з’явилася інформація, що Трамп нібито, у випадку очолення Білого дому, втілюватиме план щодо війни, який полягає в тому, щоб змусити Україну поступитися РФ Кримом і територіями окупованого Донбасу.

Зі свого боку президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ не піде на жодні територіальні поступки, щоби швидко закінчити війну.

Джерело: Офіс президента, The Guardian

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-01 17:33:35