Україна і світ

Забруднення річки Сейм: в Сумській ОВА запевняють, що це не призвело до хвороб


Забруднення річки Сейм у Сумській області не призвело до хвороб серед населення.

Сумська обласна військова адміністрація (ОВА) зазначає, що ситуація знаходиться під постійним контролем, здійснюється моніторинг стану води.

Що зробили в ОВА

Проводять постійний моніторинг і відбір проб води не тільки із річки Сейм, а й у шахтних колодязях, які розташовані на відстані 100 м від неї.

Зараз дивляться

– Вжито всіх необхідних заходів застереження та інформування населення, – сказала Олена Бойко, заступниця начальника Сумської ОВА.

Пані Олена повідомила, що одразу після виявлення проблеми Конотопською районною військовою адміністрацією було ухвалено рішення щодо обмеження вилову риби, використання води з річки для господарських потреб та запроваджено заборону на купання.

Було також проведено заходи зі збору та захоронення загиблих біоресурсів.

– Завдяки вжитим заходам нам вдалося не допустити захворювання людей, а також запобігти ще більшому забрудненню річки продуктами розкладу загиблої риби, – говорить Олена Бойко.

Обмеження через забруднення річки Сейм

Заступниця голови ОВА наголосила, що показники забруднення залишаються високими.

Питання про продовження обмежувальних заходів розглянули цього тижня на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Використання води із річки Сейм для господарських потреб, купання в ній та вилов риби буде заборонено до покращення ситуації.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Сумська ОВА

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-29 16:20:33