Україна і світ

Японія допоможе США виробляти радіолокаційні ракети AIM-120 AMRAAM

Японська компанія Mitsubishi Heavy Industries стане найбільшим постачальником радіолокаційних ракет AIM-120 AMRAAM для ВС США.

Це дозволить забезпечити Україні їхнє безперебійне постачання в якості військової допомоги від Заходу.

Про це повідомляє Air and Space Forces.

Зараз дивляться

Також Токіо почне використовувати ракети AIM-120C-7 у рамках тимчасового рішення на американських літаках F-35A/B, оскільки процес інтеграції японського озброєння дещо затягується.

Щоб максимально скоротити залежність від американських компонентів, Mitsubishi набула ліцензії, що дозволяє самостійно здійснювати весь цикл ракетного виробництва.

Цю ж ракету в США вироблятимуть паралельно японській Type 99B, а також поліпшеним варіантом, який планується закуповувати в рамках замовлення на 2025 рік.

Ракети AIM-120 AMRAAM – характеристики.

Американська керована ракета середньої дальності класу повітря – повітря. Ракета має здатність працювати в будь-яких погодних умовах.

Призначений AIM-120 AMRAAM для ураження повітряних цілей ворога за межами прямої видимості.

Ракета поєднує в собі безпрецедентні характеристики – вона легка та ефективна. AIM-120 AMRAAM має комбінацію інерційної навігації (тобто ракета сама може визначати координати та параметри руху мети).

AMRAAM має бортовий активний радар, щоб знайти намічену мету та завершити її перехоплення. А ракетний двигун, виготовлений компанією Nammo, дозволяє здійснювати перехоплення на великих відстанях та висотах.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-31 21:16:55