Україна і світ

Яку допомогу Україні обговорюватимуть на 23-му засіданні Рамштайн – Пентагон

У Пентагоні повідомили, що 13 червня під час 23-го засідання Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) обговорюватимуть питання посилення протиповітряної оборони України. 

Засідання Рамштайн: яку допомогу Україні обговорюватимуть 

На засіданні Рамштайн обговорюватимуть посилення протиповітряної оборони України, зокрема системами Patriot та іншими.

Про це повідомила заступниця речника Міноборони США Сабріна Сінгх.

Зараз дивляться

Під час брифінгу журналістка запитала, коли США очікують доставки нової системи Patriot в Україну і який вплив, на думку Пентагона, це матиме на війну.  

У відповідь Сабріна Сінгх зауважила, що ППО є пріоритетом для України. 

– Щодо питання України і протиповітряної оборони. Я бачила деякі повідомлення. Щодо Patriot, то в мене немає жодних оголошень наразі. Але ми знаємо, що протиповітряна оборона є пріоритетом для України. Це те, що їм потрібно − чи то у вигляді Patriot, чи в інших формах. Тому я впевнена, що це буде темою обговорення на засіданні Контактної групи з питань оборони України, – сказала заступниця речника Міноборони США. 

За словами посадовиці, очільник Міноборони США Ллойд Остін уже вирушив до Брюсселя для участі у 23-му засіданні Рамштайн. Також він візьме участь у зустрічі міністрів оборони країн НАТО 14 червня. 

Нагадаємо, що у Брюсселі 13 червня відбудеться вже 23-тє засідання Української контактної групи з питань оборони у форматі Рамштайн.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 841-шу добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та на карті повітряних тривог в Україні.

Джерело: Міноборони США

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-13 09:46:09