Україна і світ

Яке свято 20 серпня та що варто приготувати, аби в родині було щастя


У вівторок, 20 серпня, відзначається Всесвітній день ліні, Всесвітній день москітів, День віртуальних світів та Міжнародний день медичного транспорту.

Православна церква сьогодні вшановує пам’ять святого пророка Самуїла.

Яке сьогодні свято – 20 серпня 2024 року

20 серпня (2 вересня за старим стилем) у церковному календарі – день пам’яті святого пророка Самуїла. Він народився після численних молитв своєї матері Анни, яка довгий час не могла мати дітей.

Зараз дивляться

Жінка дала обітницю, що якщо у неї народиться син, вона посвятить його Господу. Молитва Анни була почута, і вона назвала сина Самуїлом, що означає “від Бога”. Коли Самуїлу виповнилося три роки, мати віддала його на служіння первосвященику Ілію. Святий зростав у храмі, і в 12 років отримав одкровення від Бога про те, що дім Ілія буде покараний за гріхи його синів.

Після смерті Ілія Самуїл став суддею і пророком Ізраїлю, він відновив закон і порядок у країні. Помер пророк у глибокій старості. Його життя і діяння описані у Першій і Другій книгах Самуїлових у Біблії. 406 року мощі Самуїла було перенесено з Юдеї в Константинополь.

Хто святкує день ангела 20 серпня

Іменини сьогодні відзначають Віктор, Володимир, Іван, Максим, Тимофій та Федір.

Що не можна робити 20 серпня 2024 року

Цього дня не можна стригти нігті та волосся – наші предки вірили, що цим ви вкоротите собі віку. Забороняється навіть на кілька хвилин залишати дітей до 7 років самих вдома, інакше їх може налякати нечиста сила.

Не рекомендується заводити нові знайомства. Подружжю категорично заборонено сперечатися і лаятися, інакше стосунки зіпсуються. Також варто звернути увагу на сни. Якщо вам наснився кошмар – це попередження про зміни у житті.

Що можна робити сьогодні

Пророк Самуїл вважався покровителем чоловіків, тому цього дня жінки молилися про здоров’я та благополуччя своєї другої половинки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Господині 20 серпня готували смажену картоплю з грибами – вони вірили, що ця страва принесе в родину щастя. Також існує прикмета, що цього дня потрібно розчесатися дерев’яним гребінцем, аби залучити в життя удачу і щастя.

Народні прикмети на 20 серпня 2024

  • Журавлі летять високо і неквапливо – осінь буде теплою.
  • У сараї завелося багато мишей – до холодної зими.
  • Вродило багато горобини – урожай вівса буде хорошим.
  • Злива цього дня – осінь потішить теплом.
  • Кроти риють багато свіжих ям – до холодної зими.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-20 05:34:24