Україна і світ

Як швидко охолодити кавун: способи Читайте детальніше, найкращі способи, як охолодити кавун швидко – в нашому матеріалі. 15 Серпня, 13:42


Кавун – справжній символ літа, і немає нічого кращого за освіжаючий його шматочок у спекотний день. Але що робити, якщо ваш кавун теплий і нема бажання чекати кілька годин, поки він охолоне в холодильнику?

Розберімось, як швидко охолодити кавун та зробити це правильно та швидко.

Як швидко охолодити кавун: основні поради

Найефективніший спосіб охолодити кавун – покласти його до холодильника на декілька годин, але це займає час. Щоб скоротити цей процес, можна скористатися кількома простими хитрощами:

Зараз дивляться

Вода, сіль і лід для охолодження кавуна

Один із найшвидших способів охолодити кавун – це використовувати воду, сіль і лід. Занурте кавун у велику ємність з водою, додайте кілька жмень солі та засипте лід. Сіль допомагає знизити температуру води, а лід миттєво почне охолоджувати плід. Лише через 20 хвилин кавун можна їсти.

Заморожені рушники

Ще один цікавий спосіб, як швидко охолодити кавун – це використати заморожені рушники. Змочіть рушники у холодній воді, потім покладіть їх у морозилку на 10-15 хвилин. Після цього обгорніть ними кавун і залиште на 20-30 хвилин. Заморожені рушники швидко знизять температуру.

Замороження шматочками

Якщо ви не боїтеся експериментів, спробуйте нарізати кавун на шматочки та помістити у морозилку на 10-15 хвилин. Цей спосіб не тільки допоможе швидко охолодити кавун, але й створить оригінальний десерт – заморожені шматочки кавуна, які чудово освіжають у спеку.

Охолодження під проточною водою

Швидкий і простий метод – це охолодження кавуна під проточною холодною водою. Помістіть кавун у раковину або ванну та відкрийте холодну воду. Постійний потік води допоможе рівномірно охолодити кавун за 20-30 хвилин.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Краще нарізати кавун холодним. Охолоджений кавун легко нарізається, має освіжаючий смак і шматочки краще зберігають свою форму, що особливо важливо, якщо ви плануєте подавати кавун на стіл для гостей.

Отже, як правильно охолоджувати кавун – покласти його у холодильник на декілька годин. Але якщо часу обмаль, обирайте вищеперерахований спосіб і смачного!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-15 13:47:05