Україна і світ

Як робити круасани в домашніх умовах: рецепт і поради


Круасани – ця хрустка та ароматна класика французької кухні подобається усім, без виключення! Хоча процес приготування може здатися складним, насправді це доступно кожному, хто має трохи терпіння та бажання навчитися.

Отже, як приготувати круасани в домашніх умовах – читайте в нашому матеріалі.

Круасани: рецепт

Круасани можна їсти й без начинки, але вони також чудово поєднуються з різноманітними начинками. Дочитайте до кінця, щоб дізнатися, з чим смакує круасан найкраще.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • борошно – 500 г +трішки для підсипання
  • вершкове масло (розтоплене) – 50 г
  • вершкове масло для шарування – 300 г
  • вода – 280 мл
  • сіль – 12 г
  • цукор – 75 г
  • свіжі дріжджі – 20 г
  • яйця для змащування виробів – 2 шт.

Вершкове масло у рецепті можна замінити якісним маргарином (бажано вершковим).

Як робити круасани покроково:

  1. Борошно просіюємо. Додаємо сіль та перемішуємо.
  2. У теплій воді (не гарячій) розчинюємо цукор та дріжджі.
  3. Додаємо в дріжджову суміш розтоплене тепле вершкове масло. Перемішуємо.
  4. Потім поступово вводимо борошно і замішуємо тісто.
  5. Залишаємо тісто у теплі на 50 хвилин.
  6. Коли тісто підніметься, викладаємо його на пергамент і розрізаємо хрест-навхрест. Розгортаємо кінці тіста, формуючи квадрат. Центр залишаємо товщим – це буде місце для вершкового масла. Поки що поміщаємо тісто в холодильник на 30 хвилин.
  7. Тим часом беремо вершкове масло для шарування, обгортаємо його плівкою і відбиваємо качалкою, надаючи йому форму, яка відповідає центру тіста.
  8. Дістаємо тісто з холодильника, викладаємо масло в центр і загортаємо його краями тіста. Тісто перевертаємо швом вниз і розкочуємо до товщини 1 см.
  9. Потім тісто повертаємо на 90° проти годинникової стрілки, складаємо втричі (спочатку праву частину, потім ліву). Загортаємо тісто плівкою і поміщаємо на 15 хвилин у морозилку, а потім ще на 15 хвилин у холодильник.
  10. Розкочування і складання тіста повторити треба ще тричі. Після останнього разу загортаємо тісто в харчову плівку і залишаємо у холодильнику ще на 30 хвилин.
  11. Тепер готуємо круасани. Розрізаємо тісто на трикутники й скручуємо їх від ширшої до вужчої частини.
  12. Круасани викладаємо на застелене пергаментом деко.
  13. Вироби змащуємо збитим яйцем і залишаємо у теплі підходити на 20 хвилин.
  14. Випікаємо у духовці за 200 градусів близько 15-20 хвилин.

Начинки для круасанів

Солодкі начинки

  • Шоколадна паста з горіхами.
  • Заврний крем.
  • Повидло чи густий джем.
  • Солона карамель.
  • Крем-чіз.
  • Шинка і сир.
  • Сьомга і вершковий сир.
  • В’ялені томати та моцарела.
  • Яйце і авокадо.

Джерело: Смачно

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-04 17:20:04