Україна і світ

Як приготувати смачне варення з гіркого перцю на зиму: рецепт


Варення з гіркого перцю, варення з гіркого перцю на зиму, рецепт варення з гіркого перцю на зиму

Якщо ви полюбляєте гострі соуси з оригінальним смаком, тоді варення з гіркого перцю – це те, що вам потрібно! На перший погляд здається солодким, але згодом відчувається яскравий пікантний посмак, який не залишить байдужими гурманів.

Варення з гіркого перцю на зиму

Деякі кулінари рекомендують замінити частину цукру на мед. Це додасть варенню цікавого аромату і смаку.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • гіркий перець – 1 кг
  • солодкий перець – 0,5 кг
  • цукор – 1 кг
  • оцет 9% – 300 мл або яблучний оцет – 420 мл

Вихід – трішки більше ніж 1 л варення з гіркого перцю. Для зручності можна використовувати невеликі баночки, наприклад, місткістю 230 г.

Рецепт варення з гіркого перцю на зиму покроково:

  1. Почнемо з того, що гарно промиємо гіркий і солодкий перець. У гіркого перцю обрізаємо плодоніжки, а солодкий перець розрізаємо, видаляємо насіння і також нарізаємо на шматочки.
  2. Після цього обидва види перцю пропускаємо через м’ясорубку. До речі, якщо ви хочете зменшити гостроту варення, то можете видалити насіння з гіркого перцю.
  3. Для сиропу у каструлі змішуємо цукор з оцтом і ставимо на вогонь. Кип’ятимо суміш до повного розчинення цукру. Оцет надасть варенню яскравої кислинки, яка чудово підкреслить смак перцю.
  4. До сиропу додаємо перемелений перець і доводимо до кипіння. Постійно помішуючи, варимо варення на середньому вогні приблизно години. З часом маса загусне, а аромати наповнять кухню теплом та пікантністю.
  5. Готове варення розливаємо у стерилізовані банки та закатуємо.

Ця заготівля нагадує соус солодкий чилі, і його можна подавати як доповнення до м’яса, риби чи й просто на хліб. Приготування не складне, але результат приємно здивує.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-05 15:47:11