Україна і світ

Як приготувати камамбер: смачні рецепти та з чим їсти

Як приготувати камамбер? Цей м’який та ніжний сир, з білою приємною скоринкою та легким грибним смаком можна їсти просто так! Але й також можна готувати!

Сьогодні розкажемо покроково як приготувати камамбер гриль та як запекти камамбер у духовці.

І це ще не все! З чим їсти камамбер та багато іншої корисної інформації – читайте в нашому матеріалі.

Його неповторний смак та аромат завоювали серця гурманів по всьому світу. Цей сир має довгу історію, і його виробництво відбувається за традиційними методами, які датуються століттями.

Смак камамберу може варіюватися від ніжного та вершкового до гострого та насиченого, залежно від тривалості його виробництва та часу дозрівання.

Камамбер гриль: рецепт у фользі

Перед запікання сир можна посипати травами. Якими саме, читайте в рецепті, що нижче.

Інгредієнти:

  • сир Камамбер – 1 шт.
  • фольга – 1 лист (40 см)

Приготування:

  1. Головку сиру загорнути у фольгу та викласти на решітку гриля.
  2. Смажити спочатку з одного боку 4 хвилини, потім перевернути на іншій бік та смажити ще близько 4-5 хвилин.
  3. Залишити сир ще на 5 хвилин і можна смакувати.

Подайте приготовлений на грилі камамбер зі свіжим багетом, медом, горіхами, фруктами та, за бажанням з легким рожевим або червоним вином.

Камамбер у духовці: швидкий рецепт

При запіканні можна додати оливки чи маслини, свіжі чи в’ялені помідори та горіхи.

Інгредієнти:

  • сир Камамбер – 1 шт.
  • сушений базилік, чебрець та розмарин – по дрібці
  • оливкова олія – 1 ст. л.
  • часник (не обов’язково) – 1 зубок

Приготування:

  1. У форму для запікання викласти шар пергаментного паперу. Змащувати олією не треба.
  2. Потім викласти головку сиру і зробити на ній гострим ножем надрізи хрест навхрест.
  3. Посипати сир сумішшю трав і полити оливковою олією. Посипати нарізаним часником.
  4. Запікати у духовці за 180 °С близько 15-20 хвилин. Час приготування залежить від того, який вам потрібно отримати продукт – гарно розплавлений сир чи напівм’який.

Подайте приготовлений за цим рецептом камамбер зі свіжим хлібом або грінками, французькою гірчицею та приготовленими на пару овочами.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-14 12:47:38

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин