Україна і світ

Як дізнатися свій кольоротип: способи та поради

Одні кольори здатні надати дівчині ще більшої привабливості, а інші, навпаки, перетворюють образ на бляклий і невиразний. Чому? Фахівці з фешн-індустрії впевнені, що важливу роль у виборі гардеробу та засобів декоративної косметики відіграє кольоротип. Що це таке, які вони бувають, а також, як самостійно визначити свій кольоротип зовнішності – найкращі ознаки та способи – Фактам ICTV розповіла візажистка Вікторія Смирнова.

Що таке кольоротип

Це поєднання кольору очей, відтінку шкіри та волосся.

– Якщо коротко, то кольоротип – це поєднання відтінку шкіри, волосся і кольору очей. Усе це дає чітке розуміння того, який колір найбільше пасує людині в макіяжі, одязі, а інколи навіть у стилі, – зазначає візажистка Вікторія Смирнова.

Які бувають кольоротипи та характеристика

Виділяють чотири кольоротипи: Зима, Літо, Весна та Осінь.

Зараз дивляться

– Усе максимально просто. Є чотири кольоротипи зовнішності: Зима, Весна, Літо й Осінь. Такі назви придумані неспроста, оскільки кожен типаж зовнішності має схожість із позначеними порами року, – каже експерт.

Так, розподіл залежить від того, які “барви” переважають у зовнішності – темні чи світлі, холодні чи теплі. Наприклад, Зима і Літо – це холодні кольоротипи, а Весна й Осінь – теплі.

  • Кольоротип Зима

Власниці цього кольоротипу мають світлу шкіру і темне волосся, не обов’язково чорне. Це один із найбільш виразних видів зовнішності.

– Зима – це світла шкіра, темне волосся (не обов’язково чорне), – каже візажистка Вікторія Смирнова.

Дівчина зимового кольоротипу може бути і блакитноокою, й кароокою – важливий контраст з білосніжною шкірою.

  • Кольоротип Весна

Цей кольоротип трапляється рідше, ніж інші. Волосся у таких дівчат, як правило, світлого відтінку, може бути з теплими, золотистими, лляними переливами.

Фото: Pixabay

Колір очей – світло-блакитний, зелений, синій. Шкіра у кольоротипу Весна світла, як правило, бліда, з ніжно-золотистим або рожево-кремовим відтінком.

  • Кольоротип Літо

Це світла і холодна зовнішність.

– У кольоротипу Літо – волосся й очі обов’язково світлі, шкіра “теплішого” забарвлення, але іноді навіть із блакитним підтоном. У таких дівчат також і очі теплих відтінків, – розповідає візажист Вікторія Смирнова.

Найчастіше очі сіро-зелені, горіхово-карі або сіро-блакитні, а колір волосся варіюється від світло-персикового до русявого й темно-коричневого, але з холодним відтінком.

  • Кольоротип Осінь

Для осіннього типу зовнішності характерна персикова або світла шкіра з теплим підтоном. Також можливі веснянки.

Фото: Pixabay

Колір волосся зазвичай рудо-русявий або каштановий із мідним відтінком.

– Волосся здебільшого кольору осіннього листя, очі можуть бути як світлими, так і темними – це основні ознаки й різновиди цього типу, – каже експерт.

Найчастіше очі насиченого відтінку: зелені, яскраво-блакитні або світло-карі.

Як дізнатися свій кольоротип зовнішності: найкращі способи та методи

Кольоротип зовнішності дійсно можна визначити самостійно.

Насамперед варто пам’ятати, що поділ на кольоротипи доволі умовний, адже буває, що в однієї й тієї самої дівчини одночасно проглядаються риси як Весни, так і Літа.

– Звичайно, кольоротип можна визначити онлайн. Однак варто зазначити, що іноді трапляються змішані. Але в принципі дівчина самостійно в описі якогось із кольоротипів може впізнати себе. Якщо у вас, приміром, смаглява шкіра, то ви точно не належите до “літа” або ж до “зими”. І навпаки, – каже візажистка Вікторія Смирнова.

Визначити свій кольоротип допоможуть кілька дієвих порад.

  • Метод зіставлення

Погляньте на відтінок вашої шкіри, волосся, колір очей і зіставте отримані дані з інформацією про кольоротипи, відзначаючи збіги. Ваш кольоротип – той, де збігів – найбільша кількість.

  • Погляньте на зап’ястя

Один із простих способів визначити холодний чи теплий у вас кольоротип – подивитися на своє зап’ястя. Для цього при хорошому освітленні погляньте на свої зап’ястя, точніше, на вени – якщо вони виразно сині, ваш тип – холодний. Якщо ви вгледіли у кольорі хоча б натяк на зеленуватий підтон, ваш тип – теплий.

Надалі, вже після визначення кольоротипу, відтінки у макіяжі та одязі варто обирати за принципом “подібне – до подібного”.

Кольоротипи й макіяж: які відтінки найкраще обирати

Є дуже багато цікавих нюансів, за допомогою яких можна досить грамотно та гармонійно обіграти будь-який кольоротип, надавши йому особливого шарму. Розглянемо, як це зробити, на прикладі макіяжу очей.

– Очі відіграють важливу роль у створенні макіяжу загалом. Тут варто володіти базовою інформацією щодо відтінків тіней. Правильний підхід у виборі кольорів допоможе зробити очі виразними та привабливими, а також уникнути хворобливого ефекту, – каже експертка.

Власницям зелених очей пощастило, оскільки їм пасують практично всі відтінки тіней.

– Але важливо відзначити, що каял, яким фарбують слизову, також має вагоме значення. За вузького розрізу очей темні відтінки наносять тільки на верхню слизову, а світлі – на нижню. А ось якщо очі великі, можна гратися з темним каялом як душа забажає. І пам’ятайте, що темні відтінки зменшують, а світлі – збільшують, – розповідає візажист.

Дуже рідкісний, але неймовірно красивий колір очей. До такого відтінку можуть підійти всі півтони блакитних, сірих, персикових, смарагдових і зелених тіней.

Око

Фото: Unsplash

Синій, бордо, рожевий, фіолетовий, коричневий – практично всі відтінки цих кольорів гармонійно поєднуватимуться з карими очима.

Цей колір очей також можна назвати універсальним, оскільки під нього нескладно підібрати відтінок. Зупиніть вибір на блакитній палетці тіней і тих відтінках, які не зливатимуться з кольором очей, а тільки їх підкреслять.

Крім того, роблячи собі макіяж, керуйтеся не тільки кольоротипом, а й фактурністю обличчя. Наприклад, якщо у вас висока лобова лінія або є “щічки”, а хочеться вилиці, то скульптор варто наносити на скроневі частини обличчя, куточки чола і на 1 мм нижче виличної кістки.

А ось якщо ви власниця вузького чола, то цього робити не варто. Є незмінне правило: для всього, що ми хочемо зменшити, застосовуємо скульптор, а для того, що хочемо збільшити, – консилер і хайлайтер.

До слова, раніше Факти ICTV публікували секрети ідеального макіяжу від візажиста, а саме, що має бути в косметичці та правила нанесення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-10 17:53:07