Україна і світ

Хаотичні удари КАБами по Харкову: фото- та відеосвідчення воєнних злочинів росіян

Про наслідки Харківської області та обласного центру російськими військовими поінформував начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.



Влучання КАБів в Основ’янському та Київському районах Харкова сталися 20 жовтня близько 22:15 — 22:20. В Основ’янському районі внаслідок обстрілу КАБ пошкоджено 4 житлові будинки, 6 нежитлових будівель та 14 автомобілів. Постраждали 11 людей.

У Київському районі внаслідок обстрілу пошкоджено 7 житлових будинків, 8 нежитлових будівель та 3 автомобілі, АЗС. Постраждала 1 особа.

«Попередньо для обстрілу ворог використав авіаційний боєприпас ФАБ з УМПК. Також зафіксовано імовірне використання гібриду авіаційної планеруючої бомби та ракети «Гром-Э1». Запуск було здійснено з декількох літаків з території белгородської області з населеного пункту тамаровка», — повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Момент ворожого удару по Харкову зафіксували правоохоронці.

Світлини руйнувань внаслідок обстрілів оприлюднили в Головному управлінні ДСНС у Харківській області, ДСНС України, Головному управлінні Національної поліції України в Харківській області, Національній поліції України, Міністерстві внутрішніх справ України та Харківській обласній прокуратурі.





























«Тактична авіація росіян заходила для ударів з боку бєлгорода, КАБи „розкидало“ по місту хаотично, що вказує не на цілеспрямований удар по військових об’єктах, а на тероризм місцевого населення», — сказав начальник Головного управління Національної поліції України в Харківській області Володимир Тимошко.

Нові деталі повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними правоохоронців, внаслідок авіаударів російських терористів по Основʼянському району Харкова постраждали 12 людей: серед них 5 чоловіків та 7 жінок, одна з постраждалих перебуває на 30-му тижні вагітності. У людей травми різного ступеня тяжкості та гостра реакція на стрес.

Зафіксовано влучання в нежитлову будівлю у декількох метрах від девʼятиповерхового житлового будинку. Також пошкоджено офісну будівлю, хімчистку, автомийку та понад 20 авто.

У Київському районі міста відбулося влучання між АЗС та СТО. Зазнав поранення 34-річний оператор АЗС, вибуховою хвилею пошкоджено житлові будинки.

Стосовно уламків, які вилучили правоохоронці, попередньо встановлено, що для ударів по місту ворог застосував ФАБ-250 з УМПК.

Також у Харківській області російські військові обстріляли село Новоплатонівка Борівської громади Ізюмського району. Внаслідок обстрілу пошкоджено приватний будинок, горіли конструктивні елементи житлового будинку. Під завалами виявлені тіло 71-річного чоловіка та тіло 72-річної жінки.

У сусідньому селі Богуславка на Борівщині внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено приватний будинок.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше АрміяInform повідомляла про трагедію на Харківщині, де російський авіаудар по селу забрав життя подружжя, та показувала, як правоохоронці зафіксували момент удару по Харкову.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-10-21 10:19:31