Україна і світ

Втрата першого винищувача F-16 в Україні: у Пентагоні зробили заяву

Фото: Getty Images

Пентагон не надає Україні допомогу у розслідуванні падіння багатоцільового винищувача F-16.

Про це заявила заступниця прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх.

Втрата Україною F-16: реакція Пентагону

Коментуючи  інформацію щодо падіння винищувача, внаслідок чого загинув пілот, Сінгх заявила, що США не отримували від України запитів на допомогу в розслідуванні інциденту.

Зараз дивляться

– Я бачила повідомлення, однак не маю інформації про надання допомоги з нашого боку або запитів про неї з боку України, – зазначила вона.

Прессекретар наголосила, що лише українська сторона може коментувати питання авіатрощі, і Пентагон не підтверджує інформацію про причини аварії. 

Вона акцентувала, що Сполучені Штати не коментують деталі інциденту чи подробиці щодо можливого електронного обладнання на борту винищувачів, і закликала звертатися за коментарями безпосередньо до України.

Сінг також відмовилася коментувати питання щодо кількості  F-16, які вже знаходяться в Україні або плануються до відправлення, адже це – питання оперативної безпеки.

– Я не буду вдаватися в деталі щодо кількості F-16 в Україні. Це питання для української сторони, – наголосила вона.

Представниця Пентагону, підкреслила, що бойова авіація є надзвичайно складною і що США пишаються тим, що змогли тренувати українських льотчиків як у США, так і за допомогою союзників.

Генштаб підтвердив втрату F-16

Напередодні у Генеральному штабі Збройних сил України підтвердили втрату одного багатоцільового винищувача F-16 під час відбиття масованої ракетної атаки 26 серпня.

Під час повітряного бою літаки F-16 продемонстрували свою високу ефективність, бортовим озброєнням було збито чотири крилатих ракети ворога.

Під час заходу на наступну ціль з одним з літаків був втрачений звʼязок. Як зʼясувалося пізніше, літак зазнав катастрофи, льотчик загинув.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомив телеканал CNN з посиланням на власні джерела, під час аварії винищувача F-16 загинув льотчик Олексій Месь.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-30 10:29:21