Україна і світ

Відставки міністрів пов’язані з посиленням України на різних напрямках – Зеленський

Фото: Офіс президента

Сьогодні у владі потрібні оновлення для посилення держави.

Про це під час спільної пресконференції з премʼєр-міністром Ірландії Саймоном Гаррісом заявив президент Володимир Зеленський, коментуючи рішення про кадрові зміни в Кабміні.

Він зауважив, що вже говорив про перезавантаження керівництва та багатьох міністерств. Він висловив вдячність тим урядовцям, які працювали для України та заради українців протягом цих років.

Зараз дивляться

– Нам сьогодні потрібна нова енергія, і ці кроки пов’язані тільки з посиленням нашої держави на різних напрямках, — заявив Зеленський.

Він зауважив, що міжнародна політика і дипломатія не є винятком.

За словами президента, наразі він не може прогнозувати, “чим конкретно займатиметься той чи інший міністр”, а відповідь буде, коли їм запропонують якісь посади.

Кадрові перестановки в Уряді

Напередодні до парламенту України надійшли заяви на звільнення одразу від трьох міністрів та голови Фонду держмайна. А сьогоді, 4 вересня Верховна Рада проголосувала за звільнення:

Водночас парламент не підтримав звільнення віцепрем’єр-міністерки — міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук та очільника Фонду державного майна України Віталія Коваля.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До того ж, 4 вересня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба подав заяву про відставку.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-04 16:33:39