Україна і світ

Відпрацьовуємо разом супровід наших військових після звільнення з полону — Ганна Маляр

В Миколаєві силами місцевої влади стартував Єдиний реабілітаційний простір для звільнених з полону військових.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Заступник Міністра оборони України Ганна Маляр.

«Ми разом працюємо в Миколаєві. Ми – це Міноборони, ГУР МО і  Миколаївська обласна  рада. Тут хотілось написати, що ми створюємо систему постізоляційного супроводу відповідно до міжнародних стандартів. Але насправді ми самі вже створюємо стандарти, бо такого досвіду, як в нашої держави, ні в кого немає зараз», – йдеться у повідомленні.

Заступник міністра зазначила, що найціннішим у нашому досвіді є те, що прямо зараз ми корегуємо  всі процеси,  спираючись на відгуки та пропозиції наший військових, які вже пройшли звільнення і постізоляційний етап – лікування, відновлення документів, робота з психологом тощо.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Тож, найважливіше у нашій роботі в Миколаєві – це зустріч з нашими звільненими з полону військовими. Вони головні у цьому процесі.  І я безкінечно їм вдячна за відвертість і щирість. Ось те, що можна сказати публічно по темі військовополонених. При ГУР МО об’єднані і скоординовані всі державні інституції, які дотичні до обмінів та реабілітації, а це більше 10 відомств.  Все це називається – Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.  Це не тільки робота з військовополоненими та звільненими, а й з іх родинами. Філії Штабу вже відкриваються по різних областях. А от в Миколаєві силами місцевої влади стартував Єдиний реабілітаційний простір для звільнених з полону військових. Крім вкрай потрібних адміністративних та медичних опцій  тут ще й організовують разом з військовими вітання з днем народження діткам, чий батько або мама знаходяться в полоні.», – написала Ганна Маляр.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-13 13:52:51

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин