Україна і світ
Корисний курячий суп з пшоном: рецепт та секрети приготування

Курячий суп – страва смачна та корисна. Якщо ви ще не готували його з пшоном – варто спробувати. Адже пшоно багате на вітаміни та мінерали, а про користь курячого бульйону знають всі.
Курячий суп з пшоном: рецепт
Для додаткового смаку і кольору в цю страву можна додати заморожений чи консервований зелений горошок.
Інгредієнти:
- 3 курячих філе (близько 900 г)
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 цибулина
- 1/2 чашки пшона
- 2 великих зубки часнику
- 1 морквина
- 3 картоплини
- 2 лаврові листки
- сіль, перець чорний мелений та горошком, спеції – до смаку
- зелень кропу та петрушки – для подачі
Рецепт курячого супу з пшоном покроково:
- У сковороді розігрійте оливкову олію, додайте нарізану дрібними кубиками цибулю, нарізану середніми шматочками курку та нарізану кубиками чи кружальцями моркву. Смажте, іноді помішуючи, 10 хвилин.
- Перекладіть обсмажені інгредієнти в каструлю, додайте нарізану картоплю, сіль, горошини перцю та лавровий лист.
- Влийте 2 л води і готуйте 10 хвилин.
- Потім всипте гарно промите пшоно і готуйте ще 15 хвилин.
- Тепер час спробувати суп на смак, досолити, додати мелений перець та пропущений через прес часник. Готуйте ще 5 хвилин.
- Приберіть каструлю з вогню, додайте нарізану зелень та перемішайте. Накрийте каструлю з курячим супом з пшоном кришкою і залиште на 10-15 хвилин.
Курячий суп з пшоном можна подавати з різними добавками, такими як грінки чи сметана. Смачного!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-25 16:54:00