Україна і світ

Відкриття Паралімпіади-2024: команду України зустріли стоячи оваціями

Фото: Getty Images

У Парижі офіційно розпочалися літні Паралімпійські ігри-2024 із урочистої церемонії відкриття. Учасники змагань зі 184 делегацій пройшли Єлисейськими полями до площі Згоди.

Як і у випадку з Олімпійськими іграми, церемонія відкриття Паралімпійських ігор відбулася за межами стадіону.

Як пройшла церемонія відкриття Паралімпіади-2024

За оцінками організаторів, у заході мали взяти участь 65 тис. осіб, причому глядачі мали змогу безкоштовно спостерігати за парадом перед початком заходу на площі Згоди.

Зараз дивляться

Перед виходом спортсменів французька національна пілотажна група Patrouille de France, що діє у складі ВПС Франції, випустила у небо дим із синього, білого та червоного кольорів, що символізує прапор Франції.

Синьо-жовтий прапор на церемонії відкриття пронесли фехтувальниця Олена Федота-Ісаєва та веслувальник Роман Полянський. Вихід української команди у Парижі зустріли стоячи гучними оваціями.

Скриншот: відео Суспільне

Дизайн парадної форми української команди було виконано у зеленому, синьому та жовтому кольорі, що символізує нашу реальність та боротьбу нашої країни за свою свободу та незалежність від зазіхань агресора.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Paralympic/Deaflympic UA (@ukraineparadeaflympic)

Перший із 11 змагальних днів Паралімпіади-2024 розпочнеться у четвер, 29 серпня. На змаганнях розіграють 549 комплектів нагород

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Паралімпійських іграх-2024 у Парижі Україна буде представлена 140 спортсменами. Українці змагатимуться у 17 із 22 видів спорту.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-28 23:42:48