Україна і світ

Від інсульту до ролі в кіно: історія шестирічної британки

Шестирічна британка Ейві Коллінз подолала складні випробування: спочатку транзиторну ішемічну атаку, а потім справжній інсульт. Історія відновлення маленької акторки, яка повернулася на екрани.

Що таке транзиторна ішемічна атака

Транзиторна ішемічна атака (ТІА) – це провісник інсульту. Гострий короткочасний напад відбувається через порушення кровообігу в головному або спинному мозку.

Зазвичай симптоми зникають протягом 24 годин, але якщо вчасно не звернути на них увагу, вони можуть спричинити серйозні проблеми. Саме так сталося з маленькою дівчинкою.

Зараз дивляться

Дивні симптоми

У квітні 2022 року Фірн Коллінз помітила, що з донькою щось не так – дитина була постійно сонною і втратила контроль над однією половиною тіла.

Мама  викликала швидку допомогу, але поки медики приїхали, симптоми зникли. Жінці сказали, що погіршення стану виникло через ускладнення після вітрянки.

Однак Фірн була дуже занепокоєна, тому самоствйно відвезла Ейві до лікарні, де дівчинці провели МРТ-обстеження мозку.

Результат вразив навіть лікарів. Виявилось, що це насправді був міні-інсульт. Призначені препарати для розрідження крові не дуже допомогли, адже у жовтні того ж року у Ейві стався справжній інсульт.

Після чого їй зробили операцію на мозку. Дитина досі травмована перебуванням у лікарні. Їй доводилось прокидатися щогодини для додаткових аналізів крові, і це було дуже важко.

Зіркові ролі

Попри тимчасовий параліч, втрату здатності говорити та ходити, дівчинка досить швидко відновилася. Вже через кілька місяців після одужання вона отримала роль у серіалі Холліокс та знялася у фільмі жахів Тихе місце: День перший.

Мама пишається мужністю своєї донечки, яка ще з дитинства захоплювалася акторством і любила бути в центрі уваги.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Сьогодні Фірн Коллінз активно поширює інформацію про дитячі інсульти, закликаючи батьків перевіряти стан здоров’я дитини у разі підозрілих симптомів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-23 17:29:04