Україна і світ

Вибухи у Харкові – Черкаській Лозовій 19 травня 2024: що відомо

Вибух у Харківському районі пролунав сьогодні зранку 19 травня – усі прильоти зафіксовано у селі Черкаська Лозова, що на північ від Харкова.

Про це інформували у поліції Харківщини.

Наслідки удару по Харківському району 19 травня

Спочатку голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив про чотирьох загиблих і вісьмох постраждалих людей, серед яких – фельдшер екстреної допомоги.

Зараз дивляться

Згодом очільник Малоданилівської громади Харківської області Олександр Гололобов повідомив, що кількість загиблих зросла до п’яти осіб.

– Попередньо, п’ять осіб загинули у результаті обстрілу громадського об’єкту в одному з населених пунктах нашої громади. Серед них і місцевий житель. Є руйнування будинків, – заявив він.

Вибух у Черкаській Лозовій

За даними поліції Харківської області, кількість поранених зросла до 16 осіб. Серед постраждалих – працівник поліції та фельдшер швидкої допомоги, які потрапили під повторний обстріл, коли надавали допомогу на місці влучання.

Правоохоронці також повідомили, що серед поранених є 8-річна дитина, у неї легкі тілесні ушкодження. Проте вісім постраждалих перебувають у важкому стані.

– 19 травня близько 11:00 до поліції надійшло повідомлення про обстріл села Черкаська Лозова Малоданилівської громади Харківської області. За адресою прибули поліціянти та медики. Вже за 20 хвилин ворог знову вдарив по тій самій вулиці, – розповіли в поліції.

На місці події працюють слідчо-оперативні групи, криміналісти й вибухотехніки.

За фактом порушення законів і звичаїв війни слідчими відкрито кримінальне провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 816-ту добу. За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та на карті повітряних тривог в Україні.

Фото: Олександр Гололобов

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-19 13:45:35

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин