Україна і світ

Вибухи на Полтавщині та приліт по арсеналу в Брянській області: події ночі 9 жовтня

Станом на вечір 8 жовтня за добу на фронті відбулося 142 бойових зіткнення. Росіяни завдали 67 авіаударів по території України, скинувши 104 КАБ. Також ворог задіяв для ураження 467 дронів-камікадзе та здійснив понад 2520 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах. На ранок у Чорному морі перебуває 2 ворожі кораблі, які є носіями крилатих ракет Калібр загальним залпом до 8 ракет.

Детальніше про головні події ночі читайте в добірці від Фактів ICTV.

Вибухи у Полтаві та Кременчуці

У ніч на 9 жовтня потужні вибухи прогриміли у Полтаві та Кременчуці. Російський ворог намагався атакувати Полтавську область, повідомив очільник ОВА Філіп Пронін. За попередньою інформацією, обійшлося без влучань по цивільній інфраструктурі на Полтавщині.

Повітряні сили ЗСУ попереджали про загрозу балістики з Півдня. А згодом зафіксували швидкісну ціль на Кременчук, та на Полтаву.

Удар по геріатричному центру у Херсонському районі

Вночі росіяни з артилерійської зброї вдарили по геріатричному центру у Степанівці Херсонського району. Поранення дістали двоє медичних працівників, пошкоджено будівлю.

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Приліт по арсеналу в Брянській області

Арсенал Головного ракетно-артилерійського управління Міністерства оборони Російської Федерації під містом Карачев Брянської області злетів у повітря. Регіон атакували ударні дрони. Заграву від пожежі на арсеналі було видно в сусідніх населених пунктах.

Ізраїль міг ліквідувати нового лідера Хезболли

Внаслідок авіаударів Ізраїлю по Бейруту 4 жовтня міг загинути новий лідер угруповання Хезболла Хашим Сафі ад-Дін. Про це заявив міністр оборони Ізраїлю Йоав Ґалант.

– Хезболла – це організація без лідера. Насралла був ліквідований. Його наступник, ймовірно, також ліквідований. Це драматично впливає на все, що відбувається. Немає кому приймати рішення, нікому діяти, – сказав Йоав Ґалант.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 959-ту добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та на карті повітряних тривог в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-09 07:19:21