Україна і світ

У Пентагоні обговорюють можливість перенесення Рамштайну

Фото: Getty Images

У Пентагоні наразі вирішують, чи переносити зустріч у форматі Рамштайн в Німеччині, заплановану на 12 жовтня, через ураган та зміну планів президента США Джо Байдена.  

Про це повідомила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх під час брифінгу 8 жовтня.

Зустріч у форматі Рамштайн можуть перенести

Представниця Пентагону зазначила, що з огляду на те, що через ураган Мілтон Байден відклав свою поїздку до Німеччини для участі у зустрічі в форматі Рамштайн, Пентагон все ще працює над тим, як це позначиться на розкладі міністра. 

У відповідь на запитання, чи планують перенести засідання групи з питань оборони України, об’єднавши її з засіданням міністрів оборони НАТО 17-18 жовтня, у Пентагоні відповіли, що наразі не мають кінцевого рішення: 

– Ми лише зараз це з’ясовуємо. Тож коли з’являться оновлення, я обов’язково їх повідомлю. Як ви знаєте, президент лише сьогодні вранці скасував свою подорож. Тож ми працюємо з цими деталями. Повідомимо, коли знатимемо більше, – сказала Сабріна Сінгх. 

Нагадаємо, що 8 жовтня стало відомо, що президент США Джо Байден відкладає свою поїздку до Німеччини, де 12 жовтня має відбутися 25-та зустріч у форматі Рамштайн.  

У Білому домі пояснили, що рішення про відкладення поїздки  ухвалено з огляду на прогнозовану траєкторію та силу урагану Мілтон. 

Однак не повідомили дату та місяць, на коли саме переноситься поїздка. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім того, згодом стало відомо, що держсекретар США Ентоні Блінкен також не братиме участь у 25-му саміті Рамштайн.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-09 07:29:36