Україна і світ

Вчені встановили, як діють відомі ліки для схуднення Оземпік, Вегові та інші


Дослідження, проведене ірландськими науковцями виявило, що відомі препарати для схуднення Оземпік, Вегові та Мунджаро не лише  зменшують апетит і сприяють відчуттю ситості, а ще й значно підвищують метаболізм.

Результати, опубліковані в Journal of Obesity Society, показали, що люди з низькою метаболічною активністю до початку лікування отримали найбільшу користь від ліків.

Прихований механізм втрати ваги

У рандомізованому контрольованому дослідженні взяли участь 30 пацієнтів, які щодня протягом шести місяців приймали препарати на основі гормону глюкагоноподібного пептиду-1 (GLP-1).

Зараз дивляться

Через пів року науковці порівняли дані (ПЕТ-КТ-сканування жирових відкладень черевної порожнини) до та після лікування та виявили, що існує потужний зв’язок між підвищеною метаболічною активністю і кількістю втраченої ваги.

– Це свідчить про те, що препарати для схуднення мають значно складніший механізм дії, ніж ми раніше вважали, – сказав керівник дослідження, професор Донал О’Ші.

За його словами, лікування ожиріння не повинно зводитися лише до елементарних рекомендацій менше їсти і більше рухатися, а потребує комплексного підходу та профілактичних заходів.

Тож висновки цього дослідження кидають виклик поширеному уявленню про те, як працюють Оземпік, Вегові та інші препарати проти ожиріння.

Джерело: Medicalxpress

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Medicalxpress

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-22 15:39:03