Україна і світ

Вадим Карп’як поділився враженнями від книги Ерос і Психея

30 листопада у Києві у книгарні-кав’ярні Старого Лева відбулася презентація книги письменника, філософа Володимира Єрмоленка Ерос і Психея. Кохання і культура в Європі.

Модератором зустрічі та учасником обговорення книги виступив ведучий головного політичного ток-шоу Свобода слова на ICTV Вадим Карп’як.

Що сказав Вадим Карп’як про книгу Ерос і Психея

Книжка Володимира Єрмоленка Ерос і Психея. Кохання і культура в Європі – це інтелектуальна мандрівка текстами європейських та українських авторів від античності до ХХ століття, що прямо або побіжно стосуються теми любові та кохання.

Зараз дивляться

Як зазначив під час презентації Вадим Карп’як, є люди, які репрезентують епохи, а є епохи, які репрезентують людей.

– От про це книжка Володі. Вона – про кохання в ці епохи, вона про різне. Обговорили ми й нинішню епоху. Наприклад, Трамп. Він не є винятком з правил, якоюсь атракцією, дивиною чи збоєм програми. Це закономірне явище нинішньої епохи, в якій ми живемо, він її репрезентує, і він не один такий. Щоправда, тут мало кохання, але є любов, як це не дивно. В українській мові є різниця між словами “кохання” і “любов”, і про це також йшлося. А також про Лесю Українку, Гете, Дон Жуана, Казанову й Маркіза де Сада зокрема, – прокоментував Вадим Карп’як.

Фото: Вадим Карп’як і Володимир Єрмоленко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-02 10:45:47