Україна і світ

В Україні працюватиме електронна інформаційна система для прозорого обігу медканабісу

З жовтня 2024 року в Україні працюватиме електронна інформаційна система для прозорого регулювання обігу медичного канабісу на всіх етапах.

Відповідну постанову ухвалив уряд, вона набирає чинності 16 серпня 2024 року.

Як працюватиме система

Нова система дозволить фіксувати й обліковувати понад 30 видів операцій із більш ніж 10 об’єктами обліку. Це забезпечить детальний контроль над усім процесом, від виробництва до утилізації.

Зараз дивляться

За постановою, усі операції з медичним канабісом повинні реєструватися упродовж наступного дня після їхнього здійснення.

Крім того, всі види діяльності, пов’язані з медичним канабісом, будуть ліцензовані.

– Кожна рослина канабісу, кожна виготовлена з неї одиниця продукту матиме унікальний ідентифікатор, що забезпечить повний контроль над їх обігом та дозволить нам гарантувати якість і безпеку ліків, а також унеможливити їх несанкціонований обіг, – сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Хто матиме доступ до системи

Власником та адміністратором електронної системи буде Держлікслужба. Вона забезпечуватиме обмін даними з іншими державними системами і реєстрами.

Доступ до системи здійснюватиметься з використання кваліфікованого електронного підпису. Він буде безкоштовним та цілодобовим.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-25 18:03:03