Україна і світ

В Україні вперше стартували курси для військовослужбовців із вдосконалення державної мови 

У Міжнародний день рідної мови розпочались перші в Україні освітні курси із вдосконалення державної мови для військовослужбовців.

Про це повідомив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

Як зазначається, їх започаткували Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь разом із популярним проєктом «Єдині».

«Перше практичне заняття відбулося сьогодні, на Міжнародний день рідної мови, в 150-му навчальному центрі командування Сил територіальної оборони ЗСУ. Його провів Олександр Черкас, учитель Київського військового ліцею імені Івана Богуна, фіналіст Global Teacher Prize Ukrainе, аспірант Київського національного лінгвістичного університету, тренер і модератор розмовних клубів проєкту «Єдині»», — йдеться у повідомленні.

Тарас Кремінь зазначив, що подібні ініціативи планують втілити в усіх куточках держави.

«Появі таких курсів завдячую всім військовослужбовцям, які, вдосконалюючи свої мовні навички, демонструють відповідальне ставлення до основ національної ідентичності. Вірю, що подібні ініціативи будуть втілені в усіх куточках держави, адже розбудова мережі таких мовних курсів, неухильне застосування української в усіх сферах суспільного життя, особистий приклад поваги до основ національної безпеки та оборони — запорука нашої впевненої ходи до Перемоги», — наголосив він.

Як відомо, 21 лютого — Міжнародний день рідної мови. Дату встановила Генеральна конференція ЮНЕСКО.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, для українських військових створять курси державної мови.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-02-21 13:51:04