Україна і світ

В Одесі жінка та чоловік побили патрульну під час вручення повістки

В Одесі 42-річна жінка та 43-річний чоловік напали на патрульну поліцейську під час вручення повістки. Їх обох затримали.

Про це повідомила пресслужба ГУ Нацполіції в Одеській області.

Жінка та чоловік напали на поліцейську в Одесі

Інцидент стався у п’ятницю, 2 липня, під час перевірки працівниками ТЦК та СП військово-облікових даних водія автомобіля. Було встановлено, що чоловік кілька років не проходив ВЛК.

Зараз дивляться

Зазначається, що від вручення повістки громадянин відмовився та викликав на допомогу свого 43-річного брата. Чоловіки спровокували конфлікт з працівниками ТЦК та СП та поліцейськими, у який втрутилася 42-річна жінка.

На відео з боді-камер поліцейських засвідчено, що 43-річний чоловік схопив патрульну за ноги і повалив на землю, а 42-річна жінка нанесла поліцейській кілька ударів по голові. Крім того, фігурант вибігав та лягав на проїжджу частину дороги, заважаючи руху транспортних засобів.

За фактом побиття патрульної розпочато досудове розслідування. Дії нападників кваліфіковано за статтею 345 КК України – насильство щодо працівника правоохоронного органу. Жінку та чоловіка затримано. Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру.

Також щодо них складено адміністративні протоколи за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство) та ст. 185 цього ж кодексу (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського). Також чоловік отримав постанову про адмінправопорушення за ст. 127 КУпАП (порушення правил дорожнього руху пішоходами).

Поліцейські розслідують факт спричинення тілесних ушкоджень військовослужбовцю ТЦК та СП водієм КІА, який з місця події втік. За цим фактом відкрили провадження за ст. 125 ККУ – умисне легке тілесне ушкодження. Місцезнаходження чоловіка встановлюють.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-02 22:59:10