Україна і світ

Ураган Мілтон вирує у Флориді: без світла залишилися понад 2 млн людей

Фото: Pixabay

Понад 2 мільйони людей залишилися без електроенергії через ураган Мілтон, що охопив Флориду, спричинивши загибель людей і повені. 

Про це інформує Associated Press.

Ураган Мілтон у Флориді: яка ситуація

Ураган Мілтон охопив Флориду в середу, 9 жовтня, як шторм третьої категорії. Він завдав шкоди узбережжю, яке все ще потерпає від урагану Хелен. Швидкість вітру сягала понад 160 км/год, і ураган спричинив торнадо.

Зазначається, що внаслідок урагану у Флориді більш ніж 2 мільйони будинків і підприємств були знеструмлені. Такі дані оприлюднив сайт poweroutage.us, який відстежує звіти комунальних служб.  

Найбільше відключень було в окрузі Харді, а також у сусідніх округах Сарасота і Манаті. 

Ще до того, як ураган Мілтон досягнув суші, торнадо пронеслися по всьому штату. Особливо сильно постраждав заміський клуб Spanish Lakes поблизу Форт Пірс на Атлантичному узбережжі Флориди, де були зруйновані будинки, а деякі мешканці загинули.

– Ми втратили кілька життів, – сказав шериф округу Сент-Люсі Кіт Пірсон в інтерв’ю WPBF News, хоча і не назвав точну кількість загиблих. 

Директор Управління з надзвичайних ситуацій штату Флорида Кевін Гатрі повідомив, що близько 125 будинків було зруйновано до того, як ураган вийшов на берег, багато з них були пересувними будинками в громадах для людей похилого віку. 

Приблизно через 90 хвилин після виходу на сушу сила урагану Мілтон послабилася до другої категорії.

До кінця середи, 9 жовтня, максимальна швидкість урагану становила близько 165 км/год, а на частині узбережжя Флориди в Мексиканській затоці і Атлантичному океані діяли попередження про штормові припливи.

Які подальші прогнози щодо урагану у Флориді

Зазначається, що потужні дощі також можуть спричинити повені на річках і озерах в глибині країни, оскільки Мілтон перетинає півострів Флорида у вигляді урагану, який врешті-решт вийде в Атлантичний океан у четвер. Очікується, що він зачепить густонаселений район Орландо.

Шторм охопив регіон, який ще не оговтався від наслідків урагану Хелен, що затопив вулиці і будинки на заході Флориди і забрав життя щонайменше 230 людей на півдні штату.  

У багатьох місцях узбережжя муніципалітети поспішали зібрати і утилізувати уламки, перш ніж вітер і штормовий приплив Мілтон розкидали їх і ще більше погіршили ситуацію. 

Сильний дощ і торнадо охопили південну частину Флориди в середу вранці, і умови погіршувалися протягом дня. Очікується, що в глибині материка випаде від 15 до 31 см опадів, подекуди до 46 см, що загрожує катастрофічними повенями. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Влада видала наказ про обов’язкову евакуацію в 15 округах Флориди із загальним населенням близько 7,2 мільйона осіб.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-10 08:37:22