Львівський портал

Міноборони: аудит критичних підприєств буде, але саме бронювання не призупинять

Перший заступник міністра оборони Іван Гаврилюк стверджує, що до 15 листопада в Україні таки проведуть аудит критичних підприємств, які отримали такий статус від органів місцевого самоврядування. Втім саму процедуру бронювання працівників не будуть призупиняти. Про це повідомляє Суспільне.

За словами Гаврилюка, зараз в Україні вже є більше мільйона заброньованих військовозобов’язаних. Тому й вирішили до 15 листопада провести аудит критичних підприємств. До комісії мають включити і військових. Якщо підприємство виявиться «не критичним для держави», то бронювання переглянуть.

«Рішення ухвалили, бо різко пішло збільшення кількості заброньованих людей. Протягом двох років було 540 тисяч людей, а тут за пару місяців ріст удвічі», – сказав посадовець.

Зазначимо, що напередодні 9 жовтня видання The Page опублікувало текст рішення уряду, який до 15 листопада призупинив дію деяких положень щодо визначення критично важливих підприємств.

У документі вказано, що до 15 листопада заплановано провести аудит рішень про визначення критично важливих підприємств та організацій. Результати перевірок має проаналізувати Мінекономіки й до 20 листопада поінформувати уряд.

Економічна правда з посиланням на власні джерела повідомила, що рішення прийняли через те, що президент України Володимир Зеленський обурився бронюванням від мобілізації 1,5 мільйона людей.

Як повідомляв Львівський портал, станом на серпень в Україні заброньованими від мобілізації були 930 тисяч українців.

Крім того, в уряді тривалий час розроблять концепцію економічного бронювання. У Мінекономіки кажуть, що воно мало б запрацювати у жовті-листопаді.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-10 09:54:40