Україна і світ

Умєров зустрінеться з Остіном у Пентагоні: що відомо

Фото: Міноборони

Міністр оборони України Рустем Умєров зустрінеться зі своїм американським колегою Ллойдом Остіном у п’ятницю, 30 серпня в Пентагоні.

Про це заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх під час брифінгу. 

Умєров зустрінеться з Остіном: що відомо

У ході зустрічі Остін буде поінформований про поточну ситуацію на полі бою в Україні, а також про українську операцію у Курській області РФ.

Зараз дивляться

– Міністр підтвердить непохитну підтримку України з боку Сполучених Штатів перед обличчям російської агресії, – сказала Сінгх.

Вона також нагадала, що наступного тижня відбудеться 24-те засідання Контактної групи з питань оборони України Рамштайн в якому Остін братиме участь.

За твердженням західних ЗМІ, зокрема телеканалу CNN, під час візиту українські посадовці планують передати адміністрації Байдена список цілей у РФ для зняття обмежень на удари далекобійної американської зброї.

– Вони нададуть перелік пріоритетних цілей, без яких буде складно змінити хід війни на користь України, – сказав CNN не названий чиновник.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що Італія надає Україні озброєння лише з метою оборони своїх територій та не дає дозволу використовувати проти об’єктів, розташованих у Росії.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-30 12:06:50