Україна і світ

Умєров та Остін обговорили поточну ситуацію на фронті та потреби ЗСУ

Фото: Getty Images

Міністр оборони України Рустем Умєров провів телефонну розмову із головою Пентагону Ллойдом Остіном. Сторони обговорили пріоритети на фронті та підтримку з боку українських союзників.

Про це повідомила пресслужба Міноборони України та йдеться на сайті Пентагону.

Умєров поінформував Остіна про першочергові потреби ЗСУ

За словами міністра оборони України, він поінформував свого американського колегу про поточну ситуацію на фронті та потребах, необхідних для наших Сил оборони.

Зараз дивляться

— Вдячний пану Остіну та американському народу за безперервну та всебічну підтримку з початку повномасштабного вторгнення РФ. Спільними зусиллями з нашими союзниками продовжуємо боротьбу за мир у нашій країні та стабільність у Європі та світі, – зазначив міністр.

На своїй сторінці у соцмережі X Ллойд Остін також зазначив, що під час розмови з Умєровим вони обговорили пріоритетну допомогу у сфері безпеки та поточних бойових дій в Україні.

Він додав, що Сполучені Штати залишаються відданими справі допомоги Україні у захисті від російської агресії.

У пресслужбі Пентагону додали, що міністри також обговорили сильну підтримку з боку союзників і партнерів у задоволенні нагальних військових потреб України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, 9 серпня Сполучені Штати оголосили про новий пакет військової допомоги для України на суму $125 млн. До пакету увійшли, зокрема, ракети Stinger, боєприпаси для HIMARS, 155-мм і 105-мм артилерійські боєприпаси, протитанкові системи Javelin і AT-4 тощо.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-15 10:51:06