Україна і світ

Українські капелани проходять підготовку у Великій Британії

Про це інформує Генеральний штаб ЗСУ.

У Британії капелани отримують знання та навички необхідні для надання душпастирської опіки, духовної підтримки та морального керівництва як під час військових операцій, так і після воєнного періоду за досвідом капеланів Королівської Армії.

Крім того, священнослужителі обмінюються досвідом зі своїми британськими колегами з Департаменту капеланів Королівської Армії ЗС Великої Британії щодо забезпечення духовно-релігійних потреб воїнів в умовах бойових дій.




Командир багатонаціональної навчальної місії «ІНТЕРФЛЕКС» Джеймс Турстан обговорив з українськими капеланами важливість капеланської підтримки військових під час війни.

Британські капелани зазначають: «Здатність здійснювати душпастирську опіку, духовну підтримку та моральне керівництво зробила капеланську службу надзвичайно важливою для українських командирів. У капеланах є потреба, і це почесно, коли нас просять підтримати їх у поглибленні розуміння їхньої ролі під час війни. Молимося, щоб Бог благословив, захистив і скеровував їх, коли вони повернуться в Україну».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, нещодавно військові капелани ЗСУ пройшли спеціалізовану підготовку в Німеччині.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-06-16 13:22:25

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин