Україна і світ

Україна потребує від Польщі літаки МіГ, але рішень поки немає – Зеленський

Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський подякував Польщі за надану Україні допомогу від початку повномасштабної війни і попросив в країни літаки, зокрема, МіГи.

Про це він заявив під час спілкування із журналістами у межах форуму Україна 2024. Незалежність у вівторок, 27 серпня.

Зеленський попросив у Польщі МіГи

— Україна дуже вдячна Польщі. Щоразу, коли ми оцінюємо допомогу Польщі, справедливо згадати, як це було в перші дні. Ми щоденно працювали з Анджеєм на телефоні, ми багато всього пройшли з президентом Польщі, – сказав Зеленський.

Зараз дивляться

Президент додав, що під час виборів у Польщі країна більше зосередилася на внутрішніх питаннях.

— Ви пам’ятаєте всі ці зернові процеси не дуже приємні. Але я вважаю, що це фундаментально не вплине на істричну близькість між нашими країнами. Ми зробимо все, щоб не допустити розколу між нашими країнами, – зазначив він.

За його словами, зараз він піднімає лише одне питання, чого Україна потребує від Польщі, – це літаки МіГ.

Зеленський додав, що з такими літаками наші пілоти не витрачатимуть час на тренування. Він сказав, що вже піднімав це питання з президентом та прем’єр-міністром Польщі, але позитивного рішення поки немає.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У липні Україна та Польща підписали двосторонню угоду про співпрацю у сфері безпеки. Зазначалося, що Польща розгляне можливість передачі Україні не менше як однієї додаткової ескадрильї МіГ-29 (щонайменше 14 винищувачів).

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-27 17:38:17