Україна і світ

Удари вглиб РФ: чим завершилася зустріч Байдена та Стармера

Фото: Getty Images

Президент США Джо Байден зустрівся 13 вересня у Білому домі з прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером. За підсумками зустрічі вони підтвердили свою непохитну підтримку України.

Проте у пресрелізі адміністрації американського президента немає жодних заяв щодо дозволу ЗСУ бити далекобійною зброєю по території РФ.

Зустріч Байдена зі Стармером: що відомо

– Вони підтвердили свою непохитну підтримку України, яка продовжує захищатися від російської агресії, – йдеться у повідомленні Білого дому.

Лідери також висловили глибоке занепокоєння у зв’язку з тим, що Іран та КНДР надають летальну зброю Росії, а Китай підтримує російську оборонно-промислову базу.

Водночас прем’єр Британії Кір Стармер за підсумками зустрічі з президентом США Джо Байденом сказав, що рішення щодо зняття обмежень на далекобійні удари ракетами Storm Shadow по РФ ще не ухвалено.

За його словами, це була зустріч не з приводу конкретної можливості, але натякнув, що подальшого розвитку подій варто очікувати після засідання Генасамблеї ООН наприкінці вересня.

– Очевидно, що ми повернемося до цього питання на ГА ООН за кілька днів з більш широким колом осіб… Ми зайняли сильну позицію, – цитує Стармера Politico.

А британське видання The Guardian з посиланням на власні джерела стверджує, що Лондон і Вашингтон нібито вирішили дозволити Україні використовувати ракети великої дальності, але ще не готові оголосити про це офіційно.

– Розгортання ракет, додають західні чиновники, має бути частиною ширшого плану, спрямованого на припинення повномасштабної війни, – пише видання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Кілька днів тому The Guardian вже писала про те, Британія вже вже ухвалила рішення щодо використання ракет Storm Shadow для більш глибоких ударів по території РФ .

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-14 11:00:32