Україна і світ

У Харкові непрофесіоналізм косметологині призвів до смерті клієнтки: ведеться слідство


В одному з харківських косметологічних салонів за жахливих обставин померла клієнтка, яка прийшла на процедуру лазерного ліполізу.

Гостре отруєння анестетиком

Через 15 хвилин після сеансу, який проводила косметологиня, що не мала медичної освіти, у жінки почалися галюцинації і судоми, а невдовзі вона втратила свідомість.

Фахівчині в цей час не було в кабінеті, вона просто вийшла.

Навіть після того, як співробітники салону побачили безпорадну клієнтку у загрозливому для життя стані, вони не викликали швидку, а почали вводити їй лише протиалергійні препарати.

І тільки через деякий час постраждалій викликали бригаду швидкої невідкладної допомоги. Дорогою в лікарню жінка померла.

Згідно з висновком комісійної судово-медичної експертизи, причиною її смерті стало гостре отруєння препаратом-анестетиком.

Як встановило слідство, підозрювана, не маючи закінченої медичної освіти та відповідної кваліфікації на проведення анестезії, за короткий проміжок часу ввела клієнтці місцево надвелику кількість анестетика – близько 20 доз.

Після процедури залишила клієнтку одну в кабінеті

Вона перевищила і рекомендовану концентрацію препарату щонайменше в 15 разів.

На скарги пацієнтки про погане почуття фахівчиня не звернула уваги та продовжила введення препарату, а потім вийшла з кабінету, залишивши потерпілу в безпорадному стані без особистого нагляду приблизно на 15 хвилин.

Що загрожує горе-фахівчині

За цей час самопочуття жінки погіршилося. Вона кричала, задихалася, але ніхто вчасно не прийшов на допомогу.

На підставі зібраних доказів слідчий слідчого управління ГУНП в Харківській області повідомив 33-річній косметологині про підозру за ч. 1 ст. 119 Кримінального кодексу України (вбивство через необережність).

Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело і фото: Поліція Харківської області  

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-05 12:28:01