Україна і світ

План перемоги не скасовує Саміту миру, а посилює наші позиції – Зеленський

Фото: Офіс президента

Під час візиту до Сумської області президент України Володимир Зеленський розповів представникам місцевої влади про План миру, який він представив у Сполученим Штатам. 

Зеленський розповів про План перемоги України

– План перемоги – це, перш за все, посилення України. Це план із примусу Росії до дипломатичного завершення війни. Саме примус тому, що в України має бути сильна позиція, – сказав він.

Український президент зазначив, що в України має бути геополітично сильна позиція і посилення необхідною зброєю, зокрема на яку є відповідні обмеження або якої поки що немає.

– Є ще деякі деталі, пов’язані із закінченням війни. Якщо говорити про деталі цього плану, це зброя, важка, складна, важлива для ураження військової інфраструктури Російської Федерації, – додав він.

При цьому, План миру не скасовує Саміт миру, а посилює його, зазначив він. За словами Зеленського, у цьому і полягає стратегія.

– Україна повинна на будь-який майданчик, на будь-який саміт після закінчення війни прийти максимально сильною. Ми вважаємо, що це можна зробити за найближчі місяці. Ось приблизно так. Зараз почуємо щось від партнерів, – розповів глава держави.

Президент розповів, що після того, як він представив План перемоги, Україна “може щось почути від партнерів”.

Зеленський наголосив, що План перемоги – не про те, як війна завтра закінчиться, а про те, як Україні бути сильною, щоб закінчити цю війну.

Нагадаємо, напередодні президент України Володимир Зеленський відвідав Сумську область.

Свою поїздку він розпочав із зустрічі з нашими воїнами, які бʼються на Курщині у Росії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Глава держави подякував усім командирам, сержантам і солдатам за Курську операцію, яка сильно допомогла мотивувати тих, хто дає Україні пакети підтримки зброєю.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-05 10:40:08