Україна і світ

У Тегерані вбито лідера ХАМАС Ісмаїла Ганію

Корпус вартових ісламської революції заявив, що в Тегерані вбито лідера палестинського угруповання ХАМАС Ісмаїла Ганію та одного з його охоронців.

Про це повідомляє Sky News.

Ліквідація Ісмаїла Ганії

У заяві ХАМАС йдеться, що Ганія загинув у Тегерані після участі в церемонії інавгурації нового президента Ірану Масуда Пезешкіана. Удар було завдано по резиденції Ганії.

Зараз дивляться

Вартові революції заявили, що причину його смерті розслідують, і її буде оголошено найближчим часом.

Ніхто не взяв на себе відповідальність за смерть, але Ізраїль присягнувся вбити Ганію та інших лідерів ХАМАС після того, як 7 жовтня 2023 року бойовики цього угруповання напали на Ізраїль.

Відомо, що раніше Ізраїль завдав авіаударів по Газі, в яких загинули три сини Ганії. Ізраїльські військові заявили, що двоє з них були військовими оперативниками ХАМАС, а третій – командиром воєнізованого осередку.

Ліквідація командира Хезболли Фуада Шукра

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) 31 липня заявила про ліквідацію в Бейруті Фуада Шукра, правої руки генерального секретаря Хезболли Хасана Насралли. Хоча в Хезболлі заявляють, що Шукр нібито вижив після атаки, але дістав важкі поранення.

ЦАХАЛ заявив, що Фуад Шукр причетний до вбивства дітей на футбольному полі в Мадждал-Шамсі в Голанах. Тоді внаслідок ракетного удару загинуло 12 підлітків.

У повідомленні Армії оборони Ізраїля наголошується:

Шукр керував атаками Хезболли на Державу Ізраїль з 8 жовтня і є відповідальним за вбивство 12 дітей в Мадждал-Шамсі на півночі Ізраїлю в суботу ввечері, а також за вбивства багатьох ізраїльтян та іноземних громадян протягом багатьох років.

Він також відповідав за більшість найсучасніших озброєнь Хезболли, зокрема ракети точного наведення, крилаті ракети, протикорабельні ракети, ракети дальнього радіусу дії і безпілотні літальні апарати.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-31 07:50:10