Україна і світ

У Сієтлі відбувся благодійний концерт музикантів з України і США на підтримку лікарні Охматдит

До Дня памʼяті в американському місті Сієтл відбувся благодійний концерт камерного оркестру з України “Київ-класик”. Українських музикантів підтримали й американські виконавці з усього західного узбережжя США.

Музика лікує і вселяє надію

Свою сцену для цього заходу надав відомий концертний зал Benaroya Hall. На концерт завітало понад пів тисячі людей. Зал був повний, не залишилось жодного вільного місця.

Оркестр, на чолі з головним диригентом Германом Макаренком, провів публіку через розмаїття українських музичних традицій. Завдяки музичним творам відомих українських та іноземних композиторів музиканти доторкнулися до сердець усіх, хто сидів у залі.

Гості насолодилися музикою Миколи Леонтовича, Мирослава Скорика та інших. Також дізналися більше про роботу Національної дитячої спеціалізованої лікарні Охматдит під час війни, почули історії дітей та лікарів. На очах багатьох можна було помітити сльози.

Американські музиканти висловили свою солідарність з боротьбою України за свою волю і свободу. Так, Allen Vizzutti та Paul Cantelon виконали твори, спеціально написані ними для підтримку народу України. А Meeka Quan DiLorenzo представила композицію “Love and Tears for Ukraine”, яка стала своєрідним гімном солідарності американського народу з народом України.

– Музика дійсно лікує і дарує надію. Ми вдячні оркестру “Київ-Класик” за підтримку і за проведення сеансів музикотерапії для маленьких пацієнтів Охматдиту, — зазначив генеральний директор Охматдиту Володимир Жовнір.

За словами генерального директора, кошти, зібрані на заході, підуть на відновлення операційного блоку, травмпункту та відділення інтенсивної терапії, які знаходяться у старому корпусі.

Концерт відбувся за підтримки організації The Humanity Funds та її СЕО Silke Johnstone, офісу мера міста Сієтл, Benaroya Hall, Ukrainian Association of Washington State, виконавчого і художнього директора The Seattle Series, Благодійного фонду Охматдит – здорове дитинство, а також завдяки багатьом соціально-відповідальним компаніям та родинам.

Патроном події виступила Національна комісія України у справах ЮНЕСКО.

Джерело і фото: НДСЛ Охматдит

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-01 15:59:20