Україна і світ

у Підкомітеті з питань Європи Конгресу США пройшли слухання

Підкомітет Палати представників Конгресу США з питань Європи 12 березня провів слухання щодо санкцій проти Росатома та припинення глобальної залежності ядерної енергетики світу від Росії.

Санкції проти Росатому: про що говорили у Конгресі

Під час слухань конгресмени ознайомилися з доказами зусиль Росатома, спрямованих на маніпулювання своїм домінуючим становищем внаслідок залежності країн від російських атомних технологій.

Конгресменам також була надана інформація про зловживання компанією своїм впливом, зокрема з метою ухилення від санкцій США та підтримки повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Зараз дивляться

На слуханнях презентували інформацію щодо запровадження законодавства про санкції, а також заслухали заява міністра енергетики України Германа Галущенка щодо участі Росатома у плануванні, підготовці та фінансуванні збройної агресії Росії проти України. Зокрема, й щодо безпосередньої участі його співробітників у захопленні Чорнобильської та Запорізької АЕС.

Учасники слухань обговорили можливість запровадження санкцій проти Росатома, а також кроки, які мають бути вжиті США, їхніми союзниками і партнерами, щоб створити можливості для усунення російського впливу та підривної діяльності в галузі цивільної атомної енергетики.

Конгресмени дійшли згоди, що Сполучені Штати, союзники та партнери повинні мати спеціальну стратегію, щоб забезпечити бізнес-впевненість, розширити та диверсифікувати ланцюги постачання в сфері цивільної ядерної енергії та протидіяти деструктивним діям Росії, Ірану та інших ворожих держав.

Україна запровадила санкції проти російської держкорпорації Росатом ще у вересні 2022 року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-14 16:59:10

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин